hits

LCHF

Kamskjell p en seng av blomklpur

Dette er en av de beste forrettene jeg kan f servert. Jeg strengt tatt elsker kamskjell og purer av alle slag. Mye kan gjres klart p forhnd. Det eneste som m ordnes fr gjestene setter seg er steke kamskjellene. Det er ikke alltid like enkelt, men velse gjr mester!

2-3 kamskjell per persjon

1 blomkl

Meierismr

Flte

Trffelolje (om du har)

salt og pepper

Chorizo

Start med koke blomkl buketter mre i lettsaltet vann. Dette tar ca 10-12 minutter. Kjr deretter blomklen i en blender sammen med flte og smr til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Har du trffelolje for hnden (det har nemlig jeg) gjr det prikken-over-i-en.

Sprstek s finhakket chorizoplse i en panne. Sett til side.

Hvordan steke kamskjell;

Ha olje i en stekepanne og sett varmen p ca 70-90 % av maks.

- Ha salt p kamskjellene og stek dem i ca ett minutt til de fr en fin og gyllen farge.

- Ha p smr og la det bli nttebrunt, men ikke svidd! Snu kamskjellene, sett pannen p skr og s over smeltet smr i noen sekunder.

Til servering; Legg blomklpure p tallerkenen. Stek kamskjell etter anvisning og legg disse p blomklpureen. Ha over sprstekt chorico og oljen.

Hampspagetti med italiensk tomatsaus

Jeg har aldri vrt noe spesielt fan av vanlig pasta, men for de av dere som er pasta-elskere anbefalere jeg Rene Voltaire sin p det sterkeste. Man fr ikke den samme tunge flelsen i magen, og for de av dere som er p LCHF er denne pastaen perfekt da den ikke inneholder hvetemel. I kombinasjon med Italiensk tomatsaus fra Helios er dette et raskt hverdagsmltid.

Ingredienser;

1 pk Rene Voltaire hamspagetti

Italiensk tomatsaus med grillet hvitlk (fra helsekost)

kologiske tomater

Himalaya-salt (fra helsekost)

Kok opp ca 1l vann med 3 ts himalaysalt. Kok hampsapgettien etter anvisning p pakken. Varm en stekepanne med litt olivenolje eller Cocosa (uten kokkos smak). Ha kologiske tomater i pannen og varm disse. Sil av vannet av pastaen og ha den over i pannen med tomatene. Hell over tomatsaus og varm opp. Yummi!

 

SKOGENS GULL

Hva gir vel bedre hstflelse enn smrstekte kantareller?

Kantareller

Salt & Pepper

1 hvitlksfedd

Smr

Parmesan

Pinjekjerner

Blandet salat

 

Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den. Finhakk hvitlk. Varm smret i pannen og ha i hvitlken.

Hell soppen i panna, og la den ligge sammen med hvitlken. Ikke rr i panna, for da begynner soppen koke istedenfor steke. Det er viktig med varm panne, slik at mye av vsken som er i kantarellene fordamper, slik at de ikke blir myke og seige.

Nr soppen har ftt satt seg skikkelig, kan du rre i sopp-panna, og salte og pepre til slutt.

Server p surdeigsbrd og ha over ristede pinjekjerner, hvlet parmesan og blandet salat. Dersom du nsker en LCHF versjon, kan du droppe brdet, og tilsette litt flte eller rmme i kantarellene.