hits

Kjtt

Rag a la Jamie Oliver

En litt mer tidkrevende oppskrift p den ellers s enkle spagetti bolognese. Mye av fremgangsmten her er den samme, men jeg etter min mening s srger de ekstra ingredienser og en time i ovnen for at smaksopplevelsen blir hakket bedre. Jeg har tatt utgangspunktet i en oppskrift fra Jamie Oliver, men noen modifikasjoner har blitt gjort opp gjennom tidene. Smak deg gjerne frem og tilsett det du liker av krydder og urter. Bde oregano, basilikum og thyme passer godt. Trket chilli kan erstatte fersk chilli og buljong kan erstatte kyllingfonden.

Her er min versjon til 4 personer;

2 stilker stangselleri

1 rdlk

2 fedd hvitlk

1 finhakket chilli (med fr om du liker det spicy)

500 gr karbonadedeig (Jamie bruker kjttdeig, og jeg bruker karbonadedeig)

1 dl hvitvin

1 bunt fersk persille

1 ts fennikkelfr

1 ts salt

1 ss tomatpure

1 boks hakkede tomater (200 ml)

200 ml kyllingfond

Pasta (gjerne tagliatelle)

Sett stekeovnen p 180 grader.

Rdlk, hvitlk og stangselleri finhakkes i sm biter. Varm litt olje i en stekepanne og fres rdlk, hvitlk og selleri mykt. Knus fenikkelfr i en morter sammen med salt. Tilsettes i stekepannen sammen med finhakket chilli. Tilsett karbonadedeigen. Nr karbonadedeigen er stekt tilsettes hvitvin. Kok inn hvitvin i et par minutter og tilsett tomatpure. Deretter tilsettes kyllingfonden. Ha kjttsausen i en jerngryte med lokk og sett denne inn i ovnen, og la den st i ca 1 time. Nr det er ca 10 minutter igjen kokes pasta som anvist p pakken. Dryss over fersk persille og raspet parmesan. Bon apetit!

Carpaccio med smrstekte sukkererter og reddiker

Jeg er en carpaccio-freak og kunne gjerne spist det hver dag. Med andre ord, s prver jeg variere den trasisjonelle carpaccioen slik at jeg kan spise det (nesten) hver dag. Denne oppskriften er med wokede sukkererter og reddiker, som faktisk er en undervurdert kombinasjon, som burde prves som tilbehr til bde fisk og kjtt.

Oppskrift p carpaccio til 2;

Indrefileet av storfe (jeg har lagt min elsk p Jacobs indrefileet som finnes i velassorterte matbutikker)

1 ferskt hvitlksfedd hakket

1 del fersk ingefr hakket i sm biter

Reddiker

Sukkererter

Smr

Hjertesalat

Solsikkefr

Parmesan

Salt & Pepper

Salte og pepre indrefileeten. Ha smr i pannen, og tilsett finhakket hvitlk og ingefr. La dette surre til det blir gyllent. Sett opp varmen i pannen, og lynstek indrefileeten p alle sider. Ta s pannen til side, og la biffen hvile.

Smrstek s reddiker og sukkererter i en varm panne/wok.

Skjr s biffen i s tynne skiver du klarer. Biffen kan godt stekes p forhnd, for s f noen timer i fryseren, slik at den blir enklere skjre i tynne skiver. En skarp kniv er viktig, og pass p skjre p tvers av fiberretningen (slik man skjrer sushi). Da virker kjttet mrere.

Serveres i hjertesalat, ha over parmesan og solsikkekjerner.

Og om jeg ikke tar helt feil s er dette en LCHF rett ogs, og da blir Line K glad!

Tasty thaisalat

Oppskrift til 4 personer;

500 gr indrefileet av storfe.

 

Marinade;

4 ss soyasaus

3 ss sukker

1 lime

2 fedd hvitlk

2 sm chili finhakket

2 ts hakket ingefr

 

3 ss solsikkeolje

 

Blandet salat

Spirer

Gulertter i strimler

Cherrytomater

Vrlk

Fersk koriander

Sesamfr

 

Hoisinsaus

 

Ha kjttet i marinaden, og la det marinere i et par timer. Jeg brukte indrefileet fra Jacobs. Varm en panne og ha i olje. Lynstek kjttet p alle sider (ca ett minutt), slik at kjttet fortsatt er rosa i midten. La det hvile mens du legger opp resten av salaten.

Bland salat, cherrytomater, finstrimlet gulertter, vrlk og spirer.

Legg kjttet p salaten og hell over hoisinsaus. Dryss over grovhakket koriander og sesamfr.