hits

Guilty pleasures

Balsamicomarinerte jordbr med mascarpone

Balsamicomarinerte jordbr hres kanskje rart ut, men det er s utrolig godt. Ogs blir alltid gjestene like imponert over den rare kombinasjonen av balsamico og jordbr. Det beste av alt er kanskje at alt kan gjres klart p forhnd, og man kan vre gjest i sitt eget selskap. Det er ikke noe som er bedre enn det!

Oppskrift til 4 personer;

1 kurv jordbr

3 ss honning alt ettersom hvor ste brene er.

3 ss sukker

1,5 dl balsamico

1 vaniljestang

1 pakke mascarpone

fersk mynte

Start med rense jordbrene og del de i to eller fire. Honning, sukker og balsamico rres sammen og haes i en kjele. La det smkoke til det er redusert til litt over halvparten. Avkjles. Jordbrene br minimum marineres/trekke i 2 timer, men kan ogs marineres over natten.

Del vaniljestangen p langs og skrap ut frene. Ha disse i mascarponen og rr sammen. Jeg pisker alltid mascarponen lett for f en litt luftigere konsistens. Ha over fersk mynthe og server!

Sjokolade fylt med flytende vaniljekaramell

I dag har jeg vrt konditor og laget hjemmelagd konfekt fylt med flytende karamell. De gikk ned p hykant, s n er det flere i produksjon.

God sjokolade

125 gr meierismr

375 gr melis

1 boks kondensert melk

Frene av en vaniljestang

Til den flytende karamellen blander du smr, melis og melk i en tykkbunnet kjele. Tilsett frene fra vaniljestangen. Kok opp blandingen mens du rrer (slik at den ikke svir seg) til den blir tykk og lysebrun. Om du har et steketermometer skal blandingen vre ca 110 grader, da blir den passe flytende. Sett blandingen i kjleskapet og la den avkjles. Smelt sjokoladen i et vannbad. Ha sjokolade i sm myke gummi-former (jeg kjpte mine p Rafens), og fordel den i bunnen og langs kantene. Pass p at det blir et hull der det er plass til karamellen. Avkjles slik at sjokoladen blir hard. Deretter fylles karamellen i hullene. Pass p "dunk" formen i benken slik at det ikke dannes luftbobler. Deretter haes smeltet sjokolade p toppen. Nr dette er avkjlt kan sjokoladetoppene dyttes ut. Mmmmmm...

Creme Brle

1stkvaniljestang

2dlkremflte

2dlmelk

75gsukker

4stkeggeplomme

75gbrunt sukkertil glasur p toppen

Snitt vaniljestangen p langsog skrap ut frene. Kok opp flte, melk, sukker, vaniljestang og frene.Avkjl melkeblandingen.Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen litt og litt mens du rrer godt.Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.Stek i ovn p 150 C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast nr du trykker lett p den. Avkjl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker. Har du en skibrenner er det perfekt, men desserten kan ogs settes under grillelement i ovnen, ca. 2-3 minutter til sukkeret har blitt til karamell.

 

Bringebrsorbet

Nr man har gjester liker jeg gjre det enkelt, men samtidig smakfullt. For meg er det viktig ta del i selskapet.

Det finnes ikke noe kjedeligere enn vre vertinne og st p kjkkenet hele kvelden. Dette er verdens enkleste dessert, som kan lages god tid i forveien. Bare husk sette den ut til tining ca en halvtime fr den skal serveres.

Bruk det du har av frosne br, her har jeg brukt en blanding av bringebr, jordbr og mango.

Kjr dette i blenderen til en jevn masse, og tillsett gjerne en liten dsj med juice for f en smidigere konsistens. Om du nsker en stere smak kan du tilsette melis etter smak. Jeg liker den best naturell.

Serveres alene, til frisk frukt, sammen creme brle eller med en liten biscotti.