hits

Blogg

Rispapirruller, rawfood

Ruller;

1 pk rispapir

1 avokado

1 skrellet gullerot

1/3 agurk

spirer

paprika

Fukt rispapiret i vann, og legg p grnnsakene. Brett inn kantene, og rull sammen. Deles i to. Serveres med guacomole eller hummus. Yummi!

Salmalaks med syrlig sorbet

Det er vel ingen tvil om at salmalaksen er guds gave til kokken. Prvde en litt annerledes forrett med inspirasjon fra et restaurantbesk. Det falt i alle fall i smak hos gjestene, og jeg fikk streng beskjed om at jeg mtte dele oppskriften. Her kommer den!

Salmalaks

1 dl Soyasaus

2 ss Sukker

God olivenolje

Fersk hakket persille

3 sitroner

150 gram sukker

3 dl vann

Start med lage sorbeten. Denne kan fint lages noen dager i forveien.

Skrell skallet av n sitron med en zester (et redskap som skjrer tynnes striper av det ytterste skallet).Del sitronene i to og klem saften av dem ut i en bolle. Ha i vann og sukker og bland til sukker lser seg opp. (Det gr fortere om du varmer opp vannet, men da tar det lengre tid fr det fryser).Ha dette i en ismaskin eller sett massen i fryseren. Ta det ut av fryseren og kjr det i en kjkkenmaskin.

Lag reduksjon av soyasaus og sukker (kokes sammen i en kjele til ca halvparten).

Skjr salmalaksen i skiver, ha over soyareduskjon, god olivenolje, persille og en kule med sitronsorbet.