hits

Bakst

Sjokoladekake med chilli uten sukker og mel

Jeg lovte oppskriften p denne litt litt annerledes sjokoladekaken. Jeg fant den p en side jeg har revet ut av et blad, men kan desverre ikke se hvor jeg har ftt tak i den. Absolutt verdt bake. Utrolig god, saftig og hakket sunnere enn vanlig sjokoladekake.

6 egg

250 gr smr

200 gr 70% kokesjokolade

1,5 dl mandelmel

1 ss fiberfin

1 ss fiberhusk

1 dl sterk kaffe

1 ts ekte vaniljepulver (fes kjpt p helsekost og velassorterte matbutikker)

165 gr sukrinmelis

1 ts bakepulver

2 ts tabasco

Kle en langpanne med bakepapir. Smelt smr sammen med hakket sjokolade i vannbad. Pisk sukrinmelis og egg til eggedosis. Bland alt det trre og vend forsiktig inn eggedosisen. Tlsett s sjokoladesmret, kaffe og tabasco. Bland rren forsiktig sammen. Hell den i den kledde formen, og stek den p 175 grader midt i ovnen i ca 15 minutter. Det kommer litt an p ovnen, s pass p at kaken ikke steker for lenge. Den skal heller bli litt saftig enn for trr. Dryss over sukrinmelis.

Rispuffer uten sukker

Vi fr i oss nok sukker som det er i julen. At julen er tid for nyte, og at det er lov unne seg bde det ene og det andre er jeg enig i, men hvorfor ikke gjre begge deler. Nyte gode julekaker, men uten sukker? Jeg tror nok du merker lite forskjell p disse kakene der sukker er byttet ut med sukrin. Og for dere som har barn, sukrin er s mye bedre for de sm, og holder blodsukkeret stabilt. Disse er fryktelig gode, og er populre blandt store og sm.

200 gr mrk sjokolade (sukkerfri)

250 gr cocosa extra virgin (eller delfia fett)

2 egg

2 dl sukrin

2 ss sterk kaffe

100 gr puffet ris

Smelt sjokolade og kokosfett sammen p svak varme. Avkjl. Pisk eggedosis av egg og sukrin. Rr inn kaffe og sjokolademassen. Ha i puffet ris i blandingen. Form sm boller/kuler og legg disse p en stekeplate med matpapir. Avkjles. Oppbevares i tette bokser, kjlig. Yummi!

Pannacotta med rabarbrasaus og myke brownies

Min gode venn Andreas er ekspert p Panacotta, og han har vrt s snill dele oppskriften sin med dere. Her er "hytteversjonen" hans, som ble servert sammen med en frisk rabarbra -og jordbrsaus og myke brownies.

Vanilje pannacotta; 6 personer

0,75 l flte

2 vaniljestenger

2,5 dl sukker

5 gelatin-plater

Flte og sukker kokes opp. Tilsett vaniljestengene (skrapes og hele stangen legges i). Gelatinplatenelegges i blt i kaldt vann, og blandes i flteblandingen etter at den er tatt av platen. Ta ut vaniljestengene. Helles i former og stivnes i kjleskap i 4 timer eller mer. Gjerne natten over.

 

Rabarbra -og jordbrsaus;

2 rabarbrastenger, skrelt og kuttet i biter. og kokt med sukker i vann.

Litt ingefr, finhakket.

1 vaniljestang

2 kurver jordbr, renset

Saften av 2 lime

Melis

Rabarbraen kokes inn med sukker og vann. Smak til i forhold til hvor st/syrlig du nsker den. Tilsett finhakket ingefr og frene av en vaniljestang. Avkjles.

Ha i 2 kurver med rensede jordbr og smak til med melis og saften av 2 lime. Kjres i stavmikser til en jevn saus.

 

Myke brownies;

200 g smr

300 g sukker

1 plate mrk kokesjokolade

50 g smr

3 egg

1 dl vaniljekesam

1 klype salt

1 ts vaniljesukker

60 g hvetemel

100 g valnttkjerner, hakkes

Smelt sjokoladen sammen med smr. Avkjles.Rr smr og sukker hvitt, og rr inn et og et egg av gangen. Ha i resten av ingrediensene. Stek kaken p 180 grader i ca 30-40 minutter.

Foccacia med gresskarkjerner og Gruyre

Hva er vel bedre enn nybakt Foccacia. Denne varianten er med Gruyre, gresskarfr og rosmarin.

1 pk gjr

1 l vann (37 grader)

1 ts salt

1 dl olivenolje

1 1/2 l hvetemel

gresskarkjerner

rosmarin

gruyre (revet)

Bland gjr med lunkent vann. Ha i salt og 1/2 dl olivenolje. Bland inn det trre. Deigen skal vre litt lsere enn en vanlig brddeig. Smr formen med olivenolje, fr deigen helles i en langpanne. Forhev i ca 30 min. Ha resten av olivenoljen over foccaciaen og dryss over gresskarkjerner, fersk rosmarin og gruyre. Stekes midt i ovnen p 200 grader i ca 30min.

Lavkarbobrd

Dette m vre ukens beste tips for lavkarbo entusiaster. Pakken fes kjpt p Helios og bakes i en fei! Selv om jeg foretrekker det hjemmelagde lavkarbobrdet (oppskriften har jeg lagt ut tidligere), er dette faktisk en bra erstatning.

 

Halloween cupcakes

Haloween er her, og jeg har gjort det til en tradisjon invitere til venninnefest de tre siste rene (fikk det ikke til i r, desverre). I fjor ble det med utkjernet gresskar, med gresskarsuppe, hjemmelaget foccacia, og selvflgelig halloween cupcakes. P Nille fant jeg edderkoppspinn, ddningshoder og skumle sm plastikkedderkopper som jeg pyntet med for f den riktige spooky stemningen.

Jeg har aldri vrt helt p cupcake blgen, men nr jeg fr lov til lage spkelser, edderkopper og monstre, da er jeg helt med!

Her kommer oppskriften p verdens skumleste cupcakes;

Cupcakes:

150 g mykt smr

150 g sukker

3 normale eller 2 store egg

225 g hvetemel

2 ts bakepulver

ts vaniljesukker

1dl matflte eller melk

Visp smr og sukker til en lys luftig smrkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Bland sammen hvetemel , bakepulver og vaniljesukker og tilsett i smrkremen vekslevis med matflten.

Sett muffinsformer (helst) i et muffinsbrett, eller bruk doble former p et stekebrett. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek i varm stekeovnen, og stek muffinsene p midterste rille p 200 grader i ca 20 min.

Avkjles fr de taes ut av muffinsbrettet.

Pass p at cupcakes er kalde fr de dekoreres med krem.

Denne oppskriften fant jeg p passionforbaking.

Det finnes mange typer frosting, bde med smr og melis, matolje og kun smeltet sjokolade og matflte. Jeg liker den best nr den lages med eggehviter. Her er er oppskriften p frosting.

Frosting:

4 eggehviter

2 ts sitronsaft

5,5 dl melis

konditorfarge

Visp sammen eggehviter og sitronsaft. Tilsett konditorfargen og melis. Rr sammen til englatt krem. Denne icingen br brukes rett etter at den er laget, eller br den oppbevares i en lufttett beholder. Icingen blir hardnr den utsettes for luft.

Pynt:

Svart konditorfarge fikk jeg kjpt p Rafens

Svart str fr man kjpt p velassorterte matbutikker

Lakrislisser til edderkoppben

Rde sm nonstop til yne

Ellers s fr man kjpt mange morsomme effekter i smgodt-avdelingen.

Slipp kreativiteten ls!

LCHF brd uten mel og gjr

Denne oppskriften fant jeg i Cocosa sitt oppskriftshefte, og er dedikert til Low Carb Line K. Frst og fremst bestemte jeg meg for bake brdet da jeg ikke tler hvetemel, og ble helt imponert over hvor godt det er! Lavkarbo eller ikke, brdet burde prves. Det er mye bedre og saftigere enn vanlig brd, spr du meg. Jeg fikk blod p tann, og komponerte pizzabunn og hamburgerbrd i samme sjanger (oppskrift kommer). Det er enkelt lage, saftig og lett fordyelig.

4 egg piskes lett

1/2 boks kesam

3 ss Cocosa (jeg brukte extra virgin coconut oil, men bruk pure coconut oil dersom du ikke nsker kokkos-smaken)

2 ts bakepulver

45 g knuste sesamfr

60 g kruskakli

50 g solsikkefr

45 g linfr

1/2 ts salt

Pisk eggene lett, og bland alle ingrediensene i en bolle. Hell deigen i en brdform. Stek midt i ovnen p 160 grader i ca 60 minutter. Avkjles p rist.